Tältä näytti hieman kuivahkot käteni joulun jälkeen.. Kädet saivat huilia aatosta pari päivää eteenpäin eikä sen jälkeen ole enää (ainakaan vielä!) kuivaneet yhtä pahaksi. 


Näitä sukkia tuli tehtyä ennen joulua sen tuhat kertaa. Äiti toivoi sukkia joululahjaksi, kun edelliset alkavat olemaan entisiä, ja minä kun en saanut näitä onnistumaan sitten alkuunkaan!  Vasemmalla ensimmäinen versio sukasta, tuli niin kamala kärki, että piti toiseen tehdä erilainen. (Ainoa toive sukista oli, että niissä on vihreää) Tässäkään sukat eivät vielä ole ihan lopullisessa muodossaan koska tein himpun verran liian pienet, joten purkamiskertoja sukille tuli enemmän kuin viitsin laskea
Kun vihdoin sain aattona molemmat parit valmiiksi, oli toinen vieläkin liian pieni! Sukkien uusi omistaja kuitenkin kelpuutti sukat, itseä vain jäi harmittamaan.. No, eiköhän ne käytössä muovaudu sopiviksi.

(Lanka 7veljestä, varressa myös pari kierrosta jotain kultalankaa, silmukoita 48.)


Joululomalla lomailtiin sukulaisten luona etelässä ja perheen pikkuherra sai tällaiset uudet sukat. Sukkien valmistumiseen meni iltapäivä. (tämä yllätti minut koska nämä olivat pienimmät koskaan tekemäni sukat!) Varsi oli aloitettu testimielessä jotta olisin kokeillut kärkiosaa huopasesta, mutta suunnitelmiin tuli muutos. Herra oli hyvin iloinen uusista sukista, käveli sukat kädessä ja heilutteli sukkia tohkeissaan. Meidän koirakin tykkäsi sukista, seurasi kuin hai laivaa pojan perässä! Pieniä luisteluharjoituksiakin 1v1kk ikäinen teki, kun sai parkettilattialle sukat jalkaansa. Tuleva jääkiekkoilija selvästi - kaatumisia nolla!

(Lanka 7veljestä, silmukoita 36)

 (Lanka 7veljestä, silmukat 44)
Pikkuherran 8v. isoveli teki sukkatilauksen. Piirsi itse mallin minkälainen sukasta pitää tulla ja tässä tulos. Sukka odottaa vielä pariaan (jota lähden ihan kohta aloittamaan...). Päättelyn yleensä teen vasta kun molemmat parit ovat valmiita. Myös poikien serkkupoika, 12v., teki sukkatilauksen. Isommat pojat olisivat halunneet omat sukkansa yhtä nopeasti kuin pienin, eivät oikein ymmärtäneet, että isommat sukat vievät enemmän aikaa (ja kun mieheni sanoi seuraavana päivänä että nyt pidät sukattoman päivän....)

Tässä olisi siis tekemistä tähän vuoden alkuun. Jospa saisin kaikki "tilaukset" tehtyä ennen kuun vaihdetta, saisin mukavaa postia menemään ennen kuin talvikin loppuu.. Ehkäpä tässä on motivaatiota kerrakseen, kun tietää että sukkien omistajat odottavat sukkiaan saapuvaksi.. Tilauksessa poikien sukkien lisäksi myös veljesten siskolle sukat sekä heidän äidille huopalapaset. Lapaset ovat nopeat tehdä, mutta silti tämä omakin (ihka ensimmäinen huopalapanen ikinä) odottaa pariaan....

(Lanka Huopanen, ohje vyötteestä) [kuvio kirjottu päälle]

Neulomisiin!